Bruk stigende rekkefølge

11 artikler

Snorkeskinner mot snorking

17.09.2014 16.29

Det finnes mange snorkeskinner mot snorking på markedet, men det er derimot bare noen få som er påvist å være klinisk effektive til behandling av snorking. 

Snorkeskinner mot snorking velges vanligvis som første behandling av snorking og søvnapné ved mange sykehus og institusjoner for søvnforstyrrelser. Nå som kostnadene har gått ned, anbefaler mange ledende leger at personer som snorker, bruker personlige snorkeskinner mot snorking for å lindre snorkingen, siden disse fungerer nesten med én gang.

Hvordan fungerer en snorkeskinne mot snorking?
Snorkeskinner mot snorking bruker en enkel teknikk for å åpne luftveiene, holde ganeseglet stramt og hjelpe deg med å puste bedre og med mindre lyd når du sover, noe som forhindrer snorking. Snorkeskinner mot snorking fungerer ganske enkelt ved at de trekker underkjeven fremover. Ved å holde kjeven lett fremtrukket i en behagelig stilling, holdes ganeseglet stramt slik at det ikke vibrerer. Det er denne vibrasjonen i ganeseglet som forårsaker lyden vi alle kjenner som snorking.

Hvilken snorkeskinne mot snorking er best?
SnorBan® er den originale vitenskapelig utprøvde løsningen mot snorking, anbefalt av medisinske eksperter. Siden 1995 har flere imitasjoner av SnorBan dukket opp på markedet. Disse imitasjonsproduktene har imidlertid ikke gjennomgått de omfattende testene av materiale og funksjon i universitetslaboratorier som garanterer SnorBans kvalitet. 

SnorBan®-munnstykket gir deg forfriskende, fredfull og snorkefri søvn natt etter natt.

Skrevet i Råd og tips av SnorBan

Hva er snorking?

16.07.2014 18.27

Når luftveiene trekker seg sammen, oppstår det turbulens i luftstrømmen ved pusting. Denne turbulensen fører til at bløtvevet i luftveiene vibrerer, noe som forårsaker snorkelyden. Berørte strukturer er uvula og ganeseglet. Den uregelmessige luftstrømmen forårsakes ofte av én av følgende årsaker:
• Overvekt 
• Alkohol og medisiner
• Røyking 
• Allergier
• Arvelige uregelmessigheter i luftveiene
• Tett nese

Både alkohol og søvnmedikamenter gjør at halsmusklene slapper av, noe som reduserer luftstrømmen bak tungeroten. Røyking fører til at slimhinnen svulmer opp og reduserer evnen til å puste gjennom nesen ytterligere.  Snorking er vanligvis ufarlig med tanke på helsen, men det kan være problematisk på et sosialt nivå og trenger ofte å bli redusert av den grunn. Det finnes enkle råd og tips for å redusere tendensen til snorking. Finn tips her.

Skrevet i Råd og tips av SnorBan

• Forsøk å gå ned i vekt: Det er godt dokumentert at personer som er overvektige, ofte snorker. Overvekt kan føre til snorking siden fett samler seg opp under tungen, i ganen og i halsen. Dette gjør det vanskeligere for luften å sirkulere, og dermed er det mer sannsynlig at de smale luftveiene vil vibrere. Bare et par kilo ekstra kan føre til snorking, og personer som klarer å gå ned i vekt, opplever ofte en betraktelig nedgang i snorkingen.

• Stump røyken:  Røyking irriterer slimhinnene i luftveiene og bidrar til hevelser i halsen. Studier har påvist at problemer med snorking oppstår dobbelt så ofte hos røykere som hos ikke-røykere. 

• Unngå alkohol: Alkohol gjør at musklene i halsen slapper av og øker risikoen for snorking. Derfor bør personer som snorker, redusere inntaket av alkohol og unngå alkohol fullstendig i minst fire timer før sengetid.

• Lær å sove på siden:  Snorking forverres ofte når du sover på ryggen. Be partneren din kontrollere om du bare snorker når du sover på ryggen. Du kan lære å sove på siden ved å gjøre det ubehagelig å sove på ryggen. Du kan for eksempel sy inn en tennisball i ryggen på pyjamasen. Du kan også plassere en stor pute bak deg slik at du ikke snur deg over på ryggen.

• Pust gjennom nesen:  En tett nese kan forårsake snorking. En neseutvider åpner neseborene og forbedrer luftstrømmen gjennom nesen.

• Sørg for at området der du sover, er støvfritt: Ulike allergier kan føre til at luftveiene snører seg sammen. Sørg for at du holder området der du sover, fritt for støv, spesielt madrasser og sengetøy. Daglig neseskylling vil bidra til å redusere symptomene. Vi anbefaler Nasaline-neseskyller kombinert med Snooze-neseutvidere.

• Velg riktig pute: En stor pute utsetter halsen for trykk.

• Munnstykke mot snorking: Snorking forårsakes ofte av at ganeseglet og tungeroten delvis blokkerer luftveiene i halsen. Et munnstykke mot snorking vil derfor i de fleste tilfeller løse problemet.

Skrevet i Råd og tips av SnorBan

Overvekt

22.01.2014 17.00

Det er et faktum at overvekt og snorking henger sammen. Dette er ikke så overraskende når man tar i betraktning at fett som legger seg på luftrøret bidrar til å trekke sammen luftveiene og fører til snorkelyden.

I tillegg til å øke sannsynligheten for snorking, fører overvekt også til andre medisinske tilstander, inkludert hjertesykdommer, diabetes type 2, enkelte former for kreft og artrose. Det er viktig å forsøke å gå ned i vekt for å redusere faren for å utvikle ett eller flere av disse problemene. Men for å gå ned i vekt må du være motivert.

SnorBan® kan hjelpe deg med å finne den styrken du trenger for å takle overvekten ved å lindre snorkeproblemet om natten, og bidra til at du føler deg opplagt og bedre i stand til å takle utfordringer på dagtid. Finn ut mer om SnorBan®, ta det første steget mot en gladere og sunnere livsstil, og slutt å snorke.

Skrevet i Helse av SnorBan

Problemer i parforholdet

18.12.2013 16.58

Snorking forstyrrer andre og kan føre til at alle parter lider av ulike plager som hodepine om morgenen, dårlig humør, irritabilitet, avsmak og tretthet på dagtid.For enkelte personer som lever sammen med en snorker, kan situasjonen forverre seg. De kan føle det både emosjonelt og fysisk. Det kan forårsake:

Frustrasjon
Hjelpeløshet
Fortvilelse
Utmattelse
Dårlig selvtillit og selvbilde

Men det er ingen grunn til å lide, takket være SnorBan®. Munnstykket er enkelt å plassere og bruke, og forskyver brukerens kjeve slik at luftveiene åpnes og snorkingen lindres. En så enkel løsning kan redde forholdet ditt. Etter noen netter med god søvn vil du være bedre i stand til å nyte livet med partneren og huske alle de vidunderlige tingene som gjorde at du følte deg tiltrukket av ham eller henne i utgangspunktet.

Skrevet i Helse av SnorBan

Søvnen kan selvfølgelig påvirkes av snorking. Lyden fra personen som snorker, vil påvirke søvnkvaliteten til denne personen, men også søvnen til andre i husholdningen. For personer som snorker og deres familie, er det avgjørende for alle å finne en måte å stoppe snorkingen på. Et munnstykke mot snorking som SnorBan® er nå kjent for å være effektivt for personer som snorker gjennom munnen. Munnstykker som SnorBan® er det apparatet mot snorking som hyppigst foreskrives av søvnklinikker.

Skrevet i Helse av SnorBan

Søvnmangel

21.08.2013 16.46

Det finnes ingen formel for å finne ut hvor mye søvn du trenger. Det vil være like absurd å gå ut fra at alle mennesker trenger like mye søvn, som å si at alle mennesker bør spise like mye mat hver dag. Det virker som om hver og én av oss har et søvnbehov som er like mye en del av vår genetiske programmering som hår, høyde eller hudfarge. Et normalt søvnbehov varierer fra fem til ti timer med et gjennomsnitt på 7 1/2 timer. Lytt til kroppens signaler og juster søvnrytmen etter disse. Det som teller, er hvordan du føler deg om morgenen. Hvis du våkner full av fornyet energi, har du hatt en god natts søvn.

Hva skjer når du ikke får den hvilen du trenger?
Får du for lite søvn, går det først utover smilet. Tretthet fører til irritabilitet og depresjon. Søvnige personer henger med hodet i stedet for å bære over med ting, kjefter på medarbeidere og klager over alt og ingenting.

Men dårlig humør er ikke det eneste resultatet av en natt med dårlig søvn. Uten tilstrekkelig søvn er man ikke i stand til å yte sitt beste. Hver halvtime du sover mindre enn normalt, kan virke inn på hvordan du føler deg og hvordan du fungerer dagen etter. Jo mindre du sover, desto mer utsatt er du.

Hvordan snorking virker inn på søvnen
Søvnen kan selvfølgelig påvirkes av snorking. Lyden fra personen som snorker, vil påvirke søvnkvaliteten til denne personen, men også søvnen til andre i husholdningen. For personer som snorker og deres familie, er det avgjørende for alle å finne en måte å stoppe snorkingen på. Et munnstykke mot snorking som SnorBan®, er nå kjent for å være effektivt for personer som snorker gjennom munnen. Munnstykker som SnorBan®, er det apparatet mot snorking som hyppigst foreskrives av søvnklinikker. 

Skrevet i Helse av SnorBan

Helseproblemer

14.05.2013 16.42

Det finnes ingenting bedre for helsen enn uforstyrret søvn. Men snorking kan forstyrre søvnmønsteret ditt og gjøre at du føler deg sliten i løpet av dagen. I tillegg til å virke inn på humøret, kan søvnmangel være en kraftig belastning på kroppen og virke inn på blodtrykket, noe som kan føre til alvorlige helseproblemer. Hjertet, arteriene og blodårene er utsatt, og faren for å utvikle slag eller diabetes type 2 økes betraktelig.

For å få mest mulig ut av søvnen må du puste inn oksygen slik at du er opplagt når du våkner og i stand til å takle en krevende dag. Når du snorker, strever du med å ta inn luft, og derfor kan det hende du hoster og gisper fordi halsen din har snørt seg sammen. Systemet ditt er i ferd med å fortelle deg at du må puste fordi du trenger oksygen. Denne kampen pågår natten gjennom når du snorker. Det er ikke rart du føler deg sliten når du våkner.

En mindre alvorlig, men ubehagelig bivirkning av snorking oppstår fordi snorkingen tvinger luften over vev i munn og hals, noe som tørker ut vevet og lett kan føre til dårlig ånde og en sur/bitter smak i munnen.

Det er ikke verdt å ta risikoen på å utvikle en av disse langvarige alvorlige sykdommene dersom du kan unngå det. SnorBan®-løsningen er enkel. Lær mer og gjør kroppen en tjeneste.

Skrevet i Råd og tips av SnorBan

For å få mest mulig ut av søvnen er det avgjørende at man puster inn tilstrekkelige mengder oksygen. Dette gjør at du er opplagt med ny energi og klar for en produktiv dag når du våkner. Når du snorker, strever du med å puste inn luft, og gulping og hosting er kroppens måte å advare deg om at du må våkne opp og puste. Denne farlige situasjonen kommer av at kroppen din ikke får nok oksygen. Kampen fortsetter hele natten når du snorker, og dette er en alvorlig anstrengelse for kroppen.

Snorking kan påvirke helsen din på følgende måter:

Snorking fører til konstant utmattelse.
Personer som snorker, har betraktelig større risiko for å utvikle hjerteinfarkt, høyt blodtrykk eller slag.
Snorking kan føre til søvnapné (20 % av alle kroniske snorkere), en alvorlig medisinsk tilstand.
Snorking virker inn på hjertet, arteriene og immunsystemet.
Snorking forårsaker søvnforstyrrelser som fører til engstelse, hyperirritabilitet, redusert hukommelse og nedsatt konsentrasjon. 
Øker sjansen for å utvikle diabetes. 
Øker faren for en endring i forholdet mellom muskel- og fettmasse, og fremmer vektøkning.
Fremskynder aldringsprosessen.
Forårsaker depresjon og påvirker livskvaliteten.
Skrevet i Helse av SnorBan

Ikke vær utålmodig – du vil venne deg til det
Akkurat som idrettsutøvere må venne seg til å bruke munnbeskyttelse, vil også du måtte venne deg til å bruke SnorBan-munnstykket mot snorking. Men stol på oss – etter en uke eller to vil du være glad for at du gjorde det.

Dette er hva du kan forvente deg
I begynnelsen kan det hende at du våkner opp og oppdager at du har tatt ut SnorBan-munnstykket mens du sov. Det kan hende det ligger på gulvet eller under dynen. Dette er normalt.

Det er også mulig at du vil oppleve høyere spyttproduksjon i løpet av de første nettene. Det er ingen grunn til bekymring da dette raskt går over.

Når du begynner å bruke SnorBan, kan det være lurt å sette det inn 15–30 minutter før du legger deg. Slik venner du deg til hvordan munnstykket mot snorking føles før du faktisk legger deg til å sove.

I løpet av noen få dager vil du ikke en gang tenke på at du bruker SnorBan-munnstykket mot snorking.

Skrevet i Råd og tips av SnorBan

Noen ganger kan snorking være et resultat av en medisinsk tilstand. Det er viktig at denne tilstanden påvises, diagnostiseres og behandles så raskt som mulig. Ikke skyld på snorking hvis du er i dårlig form. Er du i tvil – gå til legen.

En av de vanligste sykdommene som forårsaker snorking, er vanlig forkjølelse. Luftveiene blokkeres, noe som enten fører til snorking hos en person som vanligvis ikke snorker, eller gjør at en person som snorker til vanlig, snorker mer (eller enda kraftigere).  I og med at det ikke finnes en kur for en forkjølelse annet enn å la den gå sin gang, må du vente til forkjølelsen har gått over. Du vil da oppdage at snorkeproblemet også forsvinner.

Andre infeksjoner kan også føre til pustevansker og snorkelyder når du forsøker å trekke inn luft gjennom tette nesebor når du sover. Dersom du finner infeksjonen og behandler den, burde snorkingen også stoppe.

Snorking kan også komme av septumdeviasjon. Dette er en mer alvorlig tilstand hvor veggen som skiller neseborene er skjev og fører til pustevansker. Den gode nyheten er at dette kan rettes opp med en operasjon.

Dette er bare noen få av de medisinske tilstandene som har snorking som symptom. Hvis du tror det er mulig at snorkingen din kan skyldes helseproblemer, må du oppsøke lege så raskt som mulig.

Munnsnorking, som forårsakes av at tungen sklir bakover under søvnen, og ikke av en medisinsk tilstand, kan behandles med et SnorBan®-munnstykke. Det er billig, enkelt å sette inn og bruke, og er ikke minst effektivt.

Skrevet i Råd og tips av SnorBan
Bruk stigende rekkefølge

11 artikler