Min handlekurv

SnorBan snorkeskinne er best i test

SnorBan har siden 1994 blitt testet flere ganger av pressen, og har blitt utpekt som den beste måten å stanse snorkingen på. Nedenfor finner du lenker og presseartikler om SnorBan. Klikk på lenkene, så kommer sidene frem.

Svensk presse:

ABAftonbladets Kropp & Hälsa skrev 7.–9. mars 2006
(Klikk på lenken til Aftonbladets side!) OBS! I faktaruten står det at man bare kan bruke snorkeskinner som selges på Internett, iblant ...

Det er en påstand som ikke er relevant. Mia i artikkelen (mannen hennes er øre-nese-hals-lege) har for øvrig brukt den i flere år. Det er sikkert grunn til å prøve ut skinner via tannleger dersom man har problemtenner, men ellers er det ikke noe problem å bruke SNORBAN hver natt. Den gir faktisk god beskyttelse mot skader på tennene fordi den er så myk.

Reportasjen i Aftonbladet handler om øre-nese-hals-legens kone, Mia i Lund: «Før snorket Mia (45) så mye at hun vekte seg selv flere ganger hver natt. Takket være en ny sengekamerat – en snorkeskinne (SnorBan) – fikk hun nattesøvnen tilbake. Mias mann, som er lege, fortalte at hun også hadde sporadiske korte åndedrettsopphold. Han hadde lest om snorkeskinnen SnorBan og oppfordret henne til å teste den. For første gang på lenge sov hun godt og våknet uthvilt. Nå er snorkeskinnen hennes en trofast sengekamerat og følgesvenn på reisene med jentegjengen.

- Jeg er helt åpen med at jeg bruker snorkeskinnen, og jeg har anbefalt den til andre. Jeg tror mange kvinner synes at det er pinlig å innrømme at de snorker.


VA

Villa Aktuellt skrev om SnorBan i august 2006
«Lars G., 56 år, fikk teste både en tannlegeprodusert skinne og prøvde også å lage en selvtestet SnorBan. Legen på Fysiologlab ble litt nysgjerrig på om SnorBan kunne være like effektiv som en tannlegeprodusert skinne.
«Doktoren laget en test der jeg sov med skinnene på forskjellige netter, og verdiene i søvnlaboratoriet ble de samme», sier Lars G.

«De to nærmeste naboene mine hadde problemer med sosial snorking, så jeg ba dem prøve SnorBan, fortsetter Lars. Det har de gjort, og nå snorker de ikke lenger.» Her er hele artikkelen. VillaAktuellt om SnorBan (som pdf).


HJ

Hemmets ukeblad skrev om SnorBan i nr. 25/26 i juni 2003, reportasjen handler om legen Christina Book:

«Da mannen min for flere år siden hadde en apneskinne, og jeg visste at den fungerte bra, tenkte jeg å be tannlegen min om å prøve ut en slik på meg også.
Men det ble aldri noe av, så jeg bestemte meg for å teste SnorBan» (venner som hadde prøvd det meste, hadde nevnt snorkeskinnen SnorBan).

«Det føles bare godt å få den i munnen. Den falt jo ut de første nettene, men etter en uke satt den godt. Det er bare å øve litt til man venner seg til det.»

Den lilla skinnen betød en stor forandring i Christinas liv. Søvnapneen forsvant og hun sluttet å snorke.

«Munntørrheten er også som borte for solen nå når hun ikke puster gjennom munnen lenger. Dessuten kan hun kjøre bil uten å bli trøtt. Selv møter fikser hun uten å sitte og duppe av.»

«Jeg har hatt skinnen i over et år nå, og det er fantastisk. Den var ikke vanskelig å forme etter munnen i det hele tatt, og den holder nok i flere år til. Jeg fikk også høre om en positiv bieffekt av tannlegen min. Han bruker å si at jeg gnisser tennene, men at det nå virker å ha blitt bedre. Det er klart, for når jeg har på meg skinnene, berører ikke tennene hverandre!
«For meg er dette den ideelle snorkestopperen, enkel å bruke, billig å kjøpe og lett å ta med seg – og fremfor alt: veldig effektiv!»

AR

Snorkeskinnen er den beste hjelpen
, enkel å bruke og billig å kjøpe». Året Runt testet snorkeprodukter, nr. 21 (14. mai 2002) Karakter: 5 av 5 mulige – best i test!

Journalisten som laget reportasjen, skriver følgende: «Å sove med en person som snorker, kan virkelig tære på kreftene. Takket være denne reportasjen har jeg fått fred og ro om nettene. Min kjære mann sover som et barn ved hjelp av sin SnorBan. Håper at dere blir mange som får eller blir inspirert til å søke hjelp. Dette sier en testperson: «Fjerner snorkingen helt, jeg sov godt og våknet uthvilt. Den første uken kan man bli litt øm i den øvre tannrekken da underkjeven strever etter å innta sin naturlige posisjon.»

«SnorBan er lett å stille inn og mye billigere enn å tilpasse en bittskinne hos tannlegen», sier Björn. «Man føler seg litt som Marlon Brando i «Gudfaren» med SnorBan – med et ikke spesielt flatterende underbitt.»

Kommentar fra romkameraten: Han sover som et lite barn. Og jeg sover uten å bli vekket. Fantastisk! Det synes at han er pigg og føler seg bra.

Land

Avisen Land testet snorkeprodukter i nr. 26/27 2001
. Karakter: Overlegent best! Vi har dessverre ingen lenker. Men vi siterer: «Den (dvs. SnorBan) var mest effektiv. Klart best! Marita snorket ikke hele natten.» Karakteren ble overlegent best: Hele 4+ på en skala på 1–5 (De andre produktene fikk ikke engang 3). Snorkeskinnen er den som fungerer best i alle kategorier, og det er også den kundene er mest fornøyde med. Det mest populære produktet som gir best effekt ved vanlig snorking.


AB

Aftonbladet Hälsa
lot leserne snakke med en av Sveriges mest velkjente snorkeeksperter, dr. Tore Strandell, den 9. januar 2002. På denne siden kan du se lesernes spørsmål og hva dr. Strandell svarer. Det som gjelder SnorBan kommer i siste halvdel.

Helsebladet MåBra testet SnorBan. MåBra testet SnorBan i desemberutgaven 1998. Mats, 39 år, ble intervjuet og sa: «Snorkeskinnen ble redningen vår.» De skriver også om den assisterende tannlegeprofessoren som sier «Billige skinner fungerer bra» og att SnorBan «er helt klart verdt å teste av dem som ikke har noen tegn på søvnapne». Vi kan dessverre ikke vise artikler på Internett da dette strider mot opphavsretten. Skriv i stedet en e-post om du er interessert i hva som sto der. Se kontaktsiden.


AB

Aftonbladet Hälsas artikkel om SnorBan 1998.10.17.
Du kan klikke her for å bli videresendt til Aftonbladet og lese artikkelen om hvordan Franc Coller ble fri fra snorkingen sin ved hjelp av SnorBan. Klikk her for å komme til Aftonbladets helsebilag den 17. oktober 1998 og artikkelen om SnorBan.

Dansk Presse:

JP

Morgenavisen Jyllandsposten
Snorkemidler er ikke bare svindel og humbug
Av Pernille Bonne
Offentliggjort 05.03.2008

Snorkeskinnen SnorBan ligner en vinner da testpersonen vurderer at den stort sett fjerner snorkingen så lenge den blir i munnen, noe den til gjengjeld ikke gjorde hele natten. Produktet er da også det eneste som får lignende ros av ekspertene. «Vi anbefaler en spesialtilpasset tannskinne som er velegnet mot snorking, om den er profesjonelt utført vel å merke. Problemet er bare at skinnen ikke er tilskuddsberettiget i Danmark (i motsetning til f.eks. Sverige, red.) og derfor koster pasientene 5500 kr av egen lomme. Det synes mange er for dyrt. Derfor foreslår vi at de kan begynne med den billigere skinnen. Effekten av den er ikke like veldokumentert, men den er det produktet som kommer nærmest spesialskinnen», forklarer Søren Berg, overlege og medgrunnlegger av den anerkjente private søvnklinikken ScanSleep. (Hele artikkelen finnes i en elektronisk utgave på Jyllandsposten som kan leses her).

TB

Tandlægebladet – TandlægeNyt
Snorkeutstyr virker
Av Winnie Brodam
Offentliggjort 17.04.2008

Intraoralt utstyr er mye brukt mot snorking og søvnapne, og nå har en engelsk undersøkelse påvist at apparater som protruderer underkjeven for å forhindre eller redusere snorking, kan være en effektiv langsiktig løsning for et betydelig antall pasienter med snorkeproblemer og mild til moderat søvnapne.

En gruppe på 180 pasienter som i 1996 ble utstyrt med mandibulært protrusjonsutstyr, ble i en spørreskjemaundersøkelse spurt om bruk, komfort og effektivitet av utstyret. 40 % av den opprinnelige gruppen besvarte spørsmålene, og av dem brukte nesten halvparten fortsatt utstyret hver natt, mens 13 brukte utstyret i opptil 6 netter pr. uke – det ble kun rapportert om noen få bivirkninger.
Er det dermed bevist at MAD-apparatet virker mot snorking?

Tandlægebladet har bedt professor Peter Svensson fra Avdeling for Klinisk Oral Fysiologi om en kommentar:

Ja, det ser faktisk ut til at de spesielle formene for bittskinner som holder underkjeven i en fremskutt posisjon under søvn (mandibular advancement devices), har en robust og målbar effekt på snorking og søvnapne. Den aktuelle undersøkelsen antyder dessuten at det er en vedvarende og gunstig effekt med ingen eller få bivirkninger.

Tannleger kan dermed spille en viktig rolle ved behandling av søvnrelaterte åndedrettsproblemer.

JP
Morgenavisen Jyllandsposten
Slutt med snorkingen – og snakk
Av Ulla Madsen
Offentliggjort 26.09.1996

Slutte med snorkingen? JA! SnorBan er nok ikke det første middelet som har hjulpet mannen min mot snorking. En undermunnsbøyle som han prøvde i fjor, virket også. Men hjelpes som han siklet. Det aktuelle gummigebisset – som den amerikanske produsenten foretrekker å sammenligne med en bittskinne – har ikke denne bivirkningen. (Les hele artikkelen her)


Alternativ Magasinet
Å snorke er en folkesykdom
Offentliggjort desember 1996

Det er gledelig at det nå har kommet et produkt på markedet som holder det det lover og ikke har registrerte bivirkninger. Produktet heter SnorBan og er testet og produsert i USA. Ved hjelp av tester ble det konstatert at 85 % av testpersonene opplevde at problemet ble avhjulpet. 

SnorBan er designet ut ifra studier med 320 pasienter som ble behandlet med forskjellige bittskinner eller snorkebøyler. Fra mars 1996 har produktet blitt testet på flere personer i Danmark i samarbeid med «snorkelaboratoriet» på Århus Kommunehospital. (les artikkelen her).

SnorBan har siden 1994 blitt testet flere ganger av pressen, og har blitt utpekt som den beste måten å stanse snorkingen på. Nedenfor finner du lenker og presseartikler om SnorBan. Klikk på lenkene, så kommer sidene frem.


SVENSK PRESSE:

Aftonbladet

Aftonbladets Kropp & Hälsa skrev 7.–9. mars 2006 (Klikk på lenken til Aftonbladets side!) OBS! I faktaruten står det at man bare kan bruke snorkeskinner som selges på Internett, iblant ...

Det er en påstand som ikke er relevant. Mia i artikkelen (mannen hennes er øre-nese-hals-lege) har for øvrig brukt den i flere år. Det er sikkert grunn til å prøve ut skinner via tannleger dersom man har problemtenner, men ellers er det ikke noe problem å bruke SNORBAN hver natt. Den gir faktisk god beskyttelse mot skader på tennene fordi den er så myk.

Reportasjen i Aftonbladet handler om øre-nese-hals-legens kone, Mia i Lund: «Før snorket Mia (45) så mye at hun vekte seg selv flere ganger hver natt. Takket være en ny sengekamerat – en snorkeskinne (SnorBan) – fikk hun nattesøvnen tilbake. Mias mann, som er lege, fortalte at hun også hadde sporadiske korte åndedrettsopphold. Han hadde lest om snorkeskinnen SnorBan og oppfordret henne til å teste den. For første gang på lenge sov hun godt og våknet uthvilt. Nå er snorkeskinnen hennes en trofast sengekamerat og følgesvenn på reisene med jentegjengen.

- Jeg er helt åpen med at jeg bruker snorkeskinnen, og jeg har anbefalt den til andre. Jeg tror mange kvinner synes at det er pinlig å innrømme at de snorker.

Villa Aktuellt skrev om SnorBan i august 2006 «Lars G., 56 år, fikk teste både en tannlegeprodusert skinne og prøvde også å lage en selvtestet SnorBan. Legen på Fysiologlab ble litt nysgjerrig på om SnorBan kunne være like effektiv som en tannlegeprodusert skinne. 
«Doktoren laget en test der jeg sov med skinnene på forskjellige netter, og verdiene i søvnlaboratoriet ble de samme», sier Lars G.

«De to nærmeste naboene mine hadde problemer med sosial snorking, så jeg ba dem prøve SnorBan, fortsetter Lars. Det har de gjort, og nå snorker de ikke lenger.» Her er hele artikkelen. VillaAktuellt om SnorBan (som pdf).

Hemmets ukeblad skrev om SnorBan

Hemmets ukeblad skrev om SnorBan i nr. 25/26 i juni 2003, reportasjen handler om legen Christina Book:

«Da mannen min for flere år siden hadde en apneskinne, og jeg visste at den fungerte bra, tenkte jeg å be tannlegen min om å prøve ut en slik på meg også. 
Men det ble aldri noe av, så jeg bestemte meg for å teste SnorBan» (venner som hadde prøvd det meste, hadde nevnt snorkeskinnen SnorBan).

«Det føles bare godt å få den i munnen. Den falt jo ut de første nettene, men etter en uke satt den godt. Det er bare å øve litt til man venner seg til det.»

Den lilla skinnen betød en stor forandring i Christinas liv. Søvnapneen forsvant og hun sluttet å snorke.

«Munntørrheten er også som borte for solen nå når hun ikke puster gjennom munnen lenger. Dessuten kan hun kjøre bil uten å bli trøtt. Selv møter fikser hun uten å sitte og duppe av.»

«Jeg har hatt skinnen i over et år nå, og det er fantastisk. Den var ikke vanskelig å forme etter munnen i det hele tatt, og den holder nok i flere år til. Jeg fikk også høre om en positiv bieffekt av tannlegen min. Han bruker å si at jeg gnisser tennene, men at det nå virker å ha blitt bedre. Det er klart, for når jeg har på meg skinnene, berører ikke tennene hverandre! 
«For meg er dette den ideelle snorkestopperen, enkel å bruke, billig å kjøpe og lett å ta med seg – og fremfor alt: veldig effektiv!»

Snorkeskinnen er den beste hjelpen, enkel å bruke og billig å kjøpe». Året Runt testet snorkeprodukter, nr. 21 (14. mai 2002) Karakter: 5 av 5 mulige – best i test!

Journalisten som laget reportasjen, skriver følgende: «Å sove med en person som snorker, kan virkelig tære på kreftene. Takket være denne reportasjen har jeg fått fred og ro om nettene. Min kjære mann sover som et barn ved hjelp av sin SnorBan. Håper at dere blir mange som får eller blir inspirert til å søke hjelp. Dette sier en testperson: «Fjerner snorkingen helt, jeg sov godt og våknet uthvilt. Den første uken kan man bli litt øm i den øvre tannrekken da underkjeven strever etter å innta sin naturlige posisjon.»

«SnorBan er lett å stille inn og mye billigere enn å tilpasse en bittskinne hos tannlegen», sier Björn. «Man føler seg litt som Marlon Brando i «Gudfaren» med SnorBan – med et ikke spesielt flatterende underbitt.»

Kommentar fra romkameraten: Han sover som et lite barn. Og jeg sover uten å bli vekket. Fantastisk! Det synes at han er pigg og føler seg bra.

Avisen Land testet snorkeprodukter

Avisen Land testet snorkeprodukter i nr. 26/27 2001. Karakter: Overlegent best! Vi har dessverre ingen lenker. Men vi siterer: «Den (dvs. SnorBan) var mest effektiv. Klart best! Marita snorket ikke hele natten.» Karakteren ble overlegent best: Hele 4+ på en skala på 1–5 (De andre produktene fikk ikke engang 3). Snorkeskinnen er den som fungerer best i alle kategorier, og det er også den kundene er mest fornøyde med. Det mest populære produktet som gir best effekt ved vanlig snorking.

Aftonbladet Hälsa lot leserne snakke med en av Sveriges mest velkjente snorkeeksperter, dr. Tore Strandell, den 9. januar 2002. På denne siden kan du se lesernes spørsmål og hva dr. Strandell svarer. Det som gjelder SnorBan kommer i siste halvdel.

Helsebladet MåBra testet SnorBan. MåBra testet SnorBan i desemberutgaven 1998. Mats, 39 år, ble intervjuet og sa: «Snorkeskinnen ble redningen vår.» De skriver også om den assisterende tannlegeprofessoren som sier «Billige skinner fungerer bra» og att SnorBan «er helt klart verdt å teste av dem som ikke har noen tegn på søvnapne». Vi kan dessverre ikke vise artikler på Internett da dette strider mot opphavsretten. Skriv i stedet en e-post om du er interessert i hva som sto der. Se kontaktsiden.

Aftonbladet Hälsas artikkel om SnorBan

Aftonbladet Hälsas artikkel om SnorBan 1998.10.17. Du kan klikke her for å bli videresendt til Aftonbladet og lese artikkelen om hvordan Franc Coller ble fri fra snorkingen sin ved hjelp av SnorBan. Klikk her for å komme til Aftonbladets helsebilagden 17. oktober 1998 og artikkelen om SnorBan.

 

DANSK PRESSE:

Morgenavisen Jyllandsposten

Morgenavisen Jyllandsposten
Snorkemidler er ikke bare svindel og humbug
Av Pernille Bonne
Offentliggjort 05.03.2008

Snorkeskinnen SnorBan ligner en vinner da testpersonen vurderer at den stort sett fjerner snorkingen så lenge den blir i munnen, noe den til gjengjeld ikke gjorde hele natten. Produktet er da også det eneste som får lignende ros av ekspertene. «Vi anbefaler en spesialtilpasset tannskinne som er velegnet mot snorking, om den er profesjonelt utført vel å merke. Problemet er bare at skinnen ikke er tilskuddsberettiget i Danmark (i motsetning til f.eks. Sverige, red.) og derfor koster pasientene 5500 kr av egen lomme. Det synes mange er for dyrt. Derfor foreslår vi at de kan begynne med den billigere skinnen. Effekten av den er ikke like veldokumentert, men den er det produktet som kommer nærmest spesialskinnen», forklarer Søren Berg, overlege og medgrunnlegger av den anerkjente private søvnklinikken ScanSleep. (Hele artikkelen finnes i en elektronisk utgave på Jyllandsposten som kan leses her).

Tandlægebladet

Tandlægebladet – TandlægeNyt
Snorkeutstyr virker
Av Winnie Brodam
Offentliggjort 17.04.2008

Intraoralt utstyr er mye brukt mot snorking og søvnapne, og nå har en engelsk undersøkelse påvist at apparater som protruderer underkjeven for å forhindre eller redusere snorking, kan være en effektiv langsiktig løsning for et betydelig antall pasienter med snorkeproblemer og mild til moderat søvnapne.

En gruppe på 180 pasienter som i 1996 ble utstyrt med mandibulært protrusjonsutstyr, ble i en spørreskjemaundersøkelse spurt om bruk, komfort og effektivitet av utstyret. 40 % av den opprinnelige gruppen besvarte spørsmålene, og av dem brukte nesten halvparten fortsatt utstyret hver natt, mens 13 brukte utstyret i opptil 6 netter pr. uke – det ble kun rapportert om noen få bivirkninger. 
Er det dermed bevist at MAD-apparatet virker mot snorking?

Tandlægebladet har bedt professor Peter Svensson fra Avdeling for Klinisk Oral Fysiologi om en kommentar:

Ja, det ser faktisk ut til at de spesielle formene for bittskinner som holder underkjeven i en fremskutt posisjon under søvn (mandibular advancement devices), har en robust og målbar effekt på snorking og søvnapne. Den aktuelle undersøkelsen antyder dessuten at det er en vedvarende og gunstig effekt med ingen eller få bivirkninger.

Tannleger kan dermed spille en viktig rolle ved behandling av søvnrelaterte åndedrettsproblemer.

Morgenavisen Jyllandsposten

Morgenavisen Jyllandsposten
Slutt med snorkingen – og snakk
Av Ulla Madsen
Offentliggjort 26.09.1996

Slutte med snorkingen? JA! SnorBan er nok ikke det første middelet som har hjulpet mannen min mot snorking. En undermunnsbøyle som han prøvde i fjor, virket også. Men hjelpes som han siklet. Det aktuelle gummigebisset – som den amerikanske produsenten foretrekker å sammenligne med en bittskinne – har ikke denne bivirkningen. (Les hele artikkelen her)

Alternativ Magasinet
Å snorke er en folkesykdom
Offentliggjort desember 1996

Det er gledelig at det nå har kommet et produkt på markedet som holder det det lover og ikke har registrerte bivirkninger. Produktet heter SnorBan og er testet og produsert i USA. Ved hjelp av tester ble det konstatert at 85 % av testpersonene opplevde at problemet ble avhjulpet. 

SnorBan er designet ut ifra studier med 320 pasienter som ble behandlet med forskjellige bittskinner eller snorkebøyler. Fra mars 1996 har produktet blitt testet på flere personer i Danmark i samarbeid med «snorkelaboratoriet» på Århus Kommunehospital. (les artikkelen her).

1 Produkt

Angi synkende retning

1 Produkt

Angi synkende retning
© SnorBan.no - all rights reserved - SnorBan DK Aps - Dalgas Avenue 40B - 8000 Aarhus C - DENMARK - Tlf. +45 50564212 - Org.nr. 31276071