Min handlekurv

Helse

Overvekt

Det er et faktum at overvekt og snorking henger sammen. Dette er ikke så overraskende når man tar i betraktning at fett som legger seg på luftrøret bidrar til å trekke sammen luftveiene og fører til snorkelyden.

I tillegg til å øke sannsynligheten for snorking, fører overvekt også til andre medisinske tilstander, inkludert hjertesykdommer, diabetes type 2, enkelte former for kreft og artrose. Det er viktig å forsøke å gå ned i vekt for å redusere faren for å utvikle ett eller flere av disse problemene. Men for å gå ned i vekt må du være motivert.

SnorBan® kan hjelpe deg med å finne den styrken du trenger for å takle overvekten ved å lindre snorkeproblemet om natten, og bidra til at du føler deg opplagt og bedre i stand til å takle utfordringer på dagtid. Finn ut mer om SnorBan®, ta det første steget mot en gladere og sunnere livsstil, og slutt å snorke.

Problemer i parforholdet

Snorking forstyrrer andre og kan føre til at alle parter lider av ulike plager som hodepine om morgenen, dårlig humør, irritabilitet, avsmak og tretthet på dagtid.For enkelte personer som lever sammen med en snorker, kan situasjonen forverre seg. De kan føle det både emosjonelt og fysisk. Det kan forårsake:

Frustrasjon
Hjelpeløshet
Fortvilelse
Utmattelse
Dårlig selvtillit og selvbilde

Men det er ingen grunn til å lide, takket være SnorBan®. Munnstykket er enkelt å plassere og bruke, og forskyver brukerens kjeve slik at luftveiene åpnes og snorkingen lindres. En så enkel løsning kan redde forholdet ditt. Etter noen netter med god søvn vil du være bedre i stand til å nyte livet med partneren og huske alle de vidunderlige tingene som gjorde at du følte deg tiltrukket av ham eller henne i utgangspunktet.

Hvordan snorking virker inn på søvnen

Søvnen kan selvfølgelig påvirkes av snorking. Lyden fra personen som snorker, vil påvirke søvnkvaliteten til denne personen, men også søvnen til andre i husholdningen. For personer som snorker og deres familie, er det avgjørende for alle å finne en måte å stoppe snorkingen på. Et munnstykke mot snorking som SnorBan® er nå kjent for å være effektivt for personer som snorker gjennom munnen. Munnstykker som SnorBan® er det apparatet mot snorking som hyppigst foreskrives av søvnklinikker.

Søvnmangel

Det finnes ingen formel for å finne ut hvor mye søvn du trenger. Det vil være like absurd å gå ut fra at alle mennesker trenger like mye søvn, som å si at alle mennesker bør spise like mye mat hver dag. Det virker som om hver og én av oss har et søvnbehov som er like mye en del av vår genetiske programmering som hår, høyde eller hudfarge. Et normalt søvnbehov varierer fra fem til ti timer med et gjennomsnitt på 7 1/2 timer. Lytt til kroppens signaler og juster søvnrytmen etter disse. Det som teller, er hvordan du føler deg om morgenen. Hvis du våkner full av fornyet energi, har du hatt en god natts søvn.

Hva skjer når du ikke får den hvilen du trenger?
Får du for lite søvn, går det først utover smilet. Tretthet fører til irritabilitet og depresjon. Søvnige personer henger med hodet i stedet for å bære over med ting, kjefter på medarbeidere og klager over alt og ingenting.

Men dårlig humør er ikke det eneste resultatet av en natt med dårlig søvn. Uten tilstrekkelig søvn er man ikke i stand til å yte sitt beste. Hver halvtime du sover mindre enn normalt, kan virke inn på hvordan du føler deg og hvordan du fungerer dagen etter. Jo mindre du sover, desto mer utsatt er du.

Hvordan snorking virker inn på søvnen
Søvnen kan selvfølgelig påvirkes av snorking. Lyden fra personen som snorker, vil påvirke søvnkvaliteten til denne personen, men også søvnen til andre i husholdningen. For personer som snorker og deres familie, er det avgjørende for alle å finne en måte å stoppe snorkingen på. Et munnstykke mot snorking som SnorBan®, er nå kjent for å være effektivt for personer som snorker gjennom munnen. Munnstykker som SnorBan®, er det apparatet mot snorking som hyppigst foreskrives av søvnklinikker. 

Generell velvære og livskvalitet

For å få mest mulig ut av søvnen er det avgjørende at man puster inn tilstrekkelige mengder oksygen. Dette gjør at du er opplagt med ny energi og klar for en produktiv dag når du våkner. Når du snorker, strever du med å puste inn luft, og gulping og hosting er kroppens måte å advare deg om at du må våkne opp og puste. Denne farlige situasjonen kommer av at kroppen din ikke får nok oksygen. Kampen fortsetter hele natten når du snorker, og dette er en alvorlig anstrengelse for kroppen.

Snorking kan påvirke helsen din på følgende måter:

  • Snorking fører til konstant utmattelse.
  • Personer som snorker, har betraktelig større risiko for å utvikle hjerteinfarkt, høyt blodtrykk eller slag.
  • Snorking kan føre til søvnapné (20 % av alle kroniske snorkere), en alvorlig medisinsk tilstand.
  • Snorking virker inn på hjertet, arteriene og immunsystemet.
  • Snorking forårsaker søvnforstyrrelser som fører til engstelse, hyperirritabilitet, redusert hukommelse og nedsatt konsentrasjon. 
  • Øker sjansen for å utvikle diabetes.
  • Øker faren for en endring i forholdet mellom muskel- og fettmasse, og fremmer vektøkning.
  • Fremskynder aldringsprosessen.
  • Forårsaker depresjon og påvirker livskvaliteten.
© SnorBan.no - all rights reserved - SnorBan DK Aps - Dalgas Avenue 40B - 8000 Aarhus C - DENMARK - Tlf. +45 50564212 - Org.nr. 31276071