Min handlekurv

Underliggende medisinske tilstander

Noen ganger kan snorking være et resultat av en medisinsk tilstand. Det er viktig at denne tilstanden påvises, diagnostiseres og behandles så raskt som mulig. Ikke skyld på snorking hvis du er i dårlig form. Er du i tvil – gå til legen.

En av de vanligste sykdommene som forårsaker snorking, er vanlig forkjølelse. Luftveiene blokkeres, noe som enten fører til snorking hos en person som vanligvis ikke snorker, eller gjør at en person som snorker til vanlig, snorker mer (eller enda kraftigere).  I og med at det ikke finnes en kur for en forkjølelse annet enn å la den gå sin gang, må du vente til forkjølelsen har gått over. Du vil da oppdage at snorkeproblemet også forsvinner.

Andre infeksjoner kan også føre til pustevansker og snorkelyder når du forsøker å trekke inn luft gjennom tette nesebor når du sover. Dersom du finner infeksjonen og behandler den, burde snorkingen også stoppe.

Snorking kan også komme av septumdeviasjon. Dette er en mer alvorlig tilstand hvor veggen som skiller neseborene er skjev og fører til pustevansker. Den gode nyheten er at dette kan rettes opp med en operasjon.

Dette er bare noen få av de medisinske tilstandene som har snorking som symptom. Hvis du tror det er mulig at snorkingen din kan skyldes helseproblemer, må du oppsøke lege så raskt som mulig.

Munnsnorking, som forårsakes av at tungen sklir bakover under søvnen, og ikke av en medisinsk tilstand, kan behandles med et SnorBan®-munnstykke. Det er billig, enkelt å sette inn og bruke, og er ikke minst effektivt.

© SnorBan.no - all rights reserved - SnorBan DK Aps - Dalgas Avenue 40B - 8000 Aarhus C - DENMARK - Tlf. +45 50564212 - Org.nr. 31276071